Børneminister vil hjælpe skilsmissebørn med særlig enhed

Børnene er det vigtigste, fastslår ministeren, der vil have de små i centrum, når forældrene går hver til sit.

Der skal i fremtiden være en enhed, som alene tager hensyn til børnenes behov, når forældrene skal skilles.

Derfor vil en såkaldt børneenhed udgøre halvdelen af et udspil, som børne- og socialminister Mai Mercado (K) forventer at kunne præsentere i løbet af foråret.

Børnene er det vigtigste, fastslår ministeren, der vil have de små i centrum, når forældrene går hver til sit.

quoteMai Mercado, Børne- og socialminister

- Vi bliver simpelthen nødt til at vende fokus fuldstændigt om, så vi fokuserer på barnets trivsel, og det hele bliver lidt mindre myndigheds-agtigt, så det bliver en tryggere oplevelse for barnet.

Fakta om skilsmisser

- I dag bliver barnet betragtet som en del af sagen. Der bliver fokuseret meget på samtaler, og hvilke oplysninger barnet kan give, når der skal træffes en afgørelse, siger hun.

Konkret skal børneenheden være en del af en ny familieretlig myndighed, som ministeren vil præsentere i et samlet udspil.

Den anden del vil være et mere "enstrenget" system, så skilsmissesagerne ikke cirkulerer mellem Statsforvaltningen og fogedretten. Børneenheden skal skabe en mere systematisk sammenhæng mellem de forskellige øer, der ifølge Mai Mercado er i dag.

- Der findes allerede blandt andet børnegrupper, hvor man kan dele erfaringer, en rådgivningslinje og en bisidderordning. Men tanken er, at det skal tænkes sammen på en måde, så udgangspunktet bygges op omkring barnet, siger hun.

- Det er en meget voldsom oplevelse, når mor og far bliver skilt. Børnene er typisk meget pressede og refererer til skilsmissen som noget af det hårdeste i deres liv, siger Mai Mercado.

 

/ritzau/