Borgmestre vil kæmpe for teoriprøver

Samtlige borgmestre i regionen er imod Rigspolitiets planer om at sænke antallet af steder, hvor køreskoleelever kan tage teoriprøve. Nu skubber de sagen videre til Christiansborg.

- Der er en skavank i, at man tænker centralisering, bare fordi man tænker digitalisering.

Sådan mener borgmester i Herning, Lars Krarup, om, at det fremover kun skal være muligt for midt- og vestjyske køreskoleelever at tage teoriprøve to steder.

Det er Rigspolitiet, der har besluttet, at antallet af midt- og vestjyske teoriprøve-lokaliteter skal sænkes fra ni til to. Ændringerne sker, fordi prøven skal digitaliseres. Derfor vil det fremover kun være muligt for køreskoleelever at tage teoriprøve i to af de tre byer: Viborg, Herning eller Holstebro.

Men det vil samtlige af regionens borgmestre nu sætte en stopper for. De vil selv lægge lokaler til, så teoriprøverne ikke skal samles.

- Det vil være borgervenligt at lægge det tæt på borgerne i steder for at centralisere det to steder, lyder  det fra Lars Krarup, der mener, at kommunerne bør overtaget teoriprøverne fra Rigspolitiet og dermed både lægger lokaler til og betale udgifterne.

- Det er spændende forslag - især set ud fra nærhedsprincippet, fordi vi jo har de store afstande i vores del af landet, siger den socialdemokratiske Holstebro-borgmester, HC Østerby.

- Hvis det er det, der skal til, skal vi også nok finde en løsning i Viborg, lyder det fra Torsten Nielsen (Kons.), der er borgmester i domkirkebyen.

Velvilje på Christiansborg

Folketingsmedlemmet, Esben Lunde Larsen, vil nu forsøge at få Justitsministeren til at lade kommunerne prøve løsningen af.

- Vi kan ikke acceptere, at Midt- og Vestjylland udsultes på den her måde. Slet ikke, når det gælder borgernære opgaver som fx teoriprøver. Derfor skal Justitsministeren nu forholde sig til den reaktion, der er kommet fra landets kommuner, lyder det fra Venstre-manden.

Også politiet hilser umiddelbart forslaget velkommen.

Se eller gense aftenens indslag om kommunernes forslag her på siden!

Kommunerne tilbyder at stå for teoriprøverne


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.