Borgmestre og borgere i opråb efter uge med nul smittede: Åbn landet

Inden for den seneste uge er tre personer blevet testet positiv i en landsdel med 670.000 indbyggere. Men selv med så få smittede, er der stadig stramme coronaregler.

Lasse Pagh glæder sig til, at han snart skal have sin studenterhue på. Han havde også glædet sig til at skulle ud og køre studenterkørsel med alle sine klassekammerater.

- Det har vi ventet på længe, jo. Det tror jeg, de fleste tænker på, når de starter på en ungdomsuddannelse. At de skal ud og have en fed tur. Det er jo et højdepunkt, når man er færdig med hel uddannelsen, siger Lasse Pagh, der er EUX-studerende.

Han forstår ikke, hvorfor man stadig kun må forsamles ti personer i Midt- og Vestjylland, når der i løbet af den seneste uge ikke er blevet registreret en eneste ny smittet med coronavirus.

- Den smittefare, der skulle være, har jeg svært ved at se, hvorfor den skulle eksplodere på grund af studenterkørsel, siger Lasse Pagh til TV MIDTVEST.

quoteDer er en lang række af bryllupper og konfirmationer og andre fester, som bliver aflyst på stribe nu her. Jeg synes, det er tid nu, at vi viser, at nu skal vi den anden vej igen.

Hans Østergaard (V), borgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune

Og det er ikke kun de unge, der undrer sig. Flere borgmestre undrer sig også over, hvorfor det stadig er nødvendigt med et forsamlingsforbud på ti.

- Når vi ikke ser mange smittede, og det går den rigtige vej, så bør vi nok have modet til at sige ”skulle vi ikke begynde at normalisere det her samfund”, siger Ib Lauritsen (V), der er borgmester i Ikast-Brande Kommune.

- Der er en lang række af bryllupper og konfirmationer og andre fester, som bliver aflyst på stribe nu her. Jeg synes, det er tid nu, at vi viser, at nu skal vi den anden vej igen. Nu skal vi fremad, siger Hans Østergaard (V), der er borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I bankohallen i Viborg vil de også meget gerne have hævet grænsen for, hvor mange personer der må være forsamlet indendørs.

- Vi har mange, der kommer og spørger, om vi snart skal i gang, siger Hanne Andreasen, der er spilleleder i Bankoklubben B67 i Viborg.

Selvom alle sidder med to meters mellemrum, vil der godt kunne være 50 mennesker samlet i de lokaler, de normalt spiller i, og derfor undrer det hende, at reglerne ikke bliver løsnet.

- Det ser lidt mærkeligt ud, at der er forsamlingsforbud for mere end 10, siger Hanne Andreasen til TV MIDTVEST.

Selvom der ikke er længe til Lasse Paghs sidste eksamen, så har han endnu ikke opgivet at slutte sin fem år lang EUX-uddannelse af med en tur i lastbil eller hestevogn.

For selvom han godt forstår modargumenterne, mener han stadig, at studenterkørsel burde kunne lade sig gøre.

- Man kan sige, at når man er alkoholpåvirket, så bliver det endnu sværere at holde afstand til hinanden. Og det kan vi heller ikke oppe i de studenterbiler, men det er noget, der kun sker en gang, og derfor håber vi, at man kan lave en løsning, siger den kommende student.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.