Borgmestre: Giv os stormflodssikring nu!

Oversvømmelse på oversvømmelse kalder på stormflodsikring. Det mener i hvert fald borgmestrene fra syv af Limfjordskommunerne, som nu igen forsøger at råbe miljøministeren op.

Vejspærring ved Struer Havn.
Vejspærring ved Struer Havn.

Weekendens oversvømmelser er endnu et bevis på, at Limfjorden skal stormflodssikres. Det mener i hvert fald borgmestrene fra syv af Limfjordskommunerne, som nu igen forsøger at råbe miljøministeren op.

Borgmestrene beskylder ministeren for at trække sagen i langdrag, og det kan i sidste ende betyde flere ødelæggelser.

- Det var jo voldsomt, vi stod jo midt i en badekar, kan man sige. Vandet stod jo næsten to meter over normalen, fortæller borgmester Erik Flyvholm (V), borgmester i Lemvig Kommune, om weekendens seneste oversvømmelse.

Kunne have været undgået

Ifølge Erik Flyvholm og borgmestrene fra i alt syv limfjordskommuner så kunne de massive oversvømmelser, som ramte i weekenden og for et år siden, da stormen Bodil rasede, have været mindre.

En rapport fra Kystdirektoratet pegede allerede i 2012 på, at man med en indsnævring af Thyborøn kanal kunne undgå, at så meget vand blev presset ind i Limfjorden. Siden har de ventet på handling.

- Det er simpelthen for lang tid, når der ligger en undersøgelse fra september 2012, hvor der anbefales, hvad der skal gøres. Vi føler os syltet, siger Erik Flyvholm.

I Struer var vandet også et stort problem i weekenden. Og her frygter de næste gang.

- Vi sagde jo, at Bodil var en hundredeårs-hændelse, og der var vi oppe på 1,83 over normalen her i Struer, og det har altså været længere oppe denne gang og også i Lemvig. Så vi må jo forvente, at det her kommer oftere, siger borgmester Mads Jakobsen (V).

Miljøminister afventer undersøgelse

To gange har borgmestrene henvendt sig til miljøministeren. Men indtil videre uden held.

Miljøminister Kirsten Brosbøl skriv er i dag i en mail til TV MIDTVEST at hun har bedt om, at den landsdækkende kystanalyse er færdig inden udgangen af 2015.