Borgmester laver kovending i sag om skolebusser

Viborgs borgmester vil nu alligevel gerne være med til at genåbne skolebusserne.

Balladen om hvem der må køre med de halvtomme skolebusser i Viborg, ser nu ud til at finde en løsning. Der tegner sig et politisk flertal bag beslutningen om at gå tilbage til en ældre busordning, hvor legekammerater og SFO-børn gerne må optage de tomme sæder. 

Borgmester Torsten Nielsen har ændret holdning til sagen, så han modsat sin holdning for to dage siden nu gerne vil være med til at genåbne skolebusserne.

- Jeg er heldigvis også kun et menneske, så jeg har også mulighed for at blive klogere med tiden, siger den konservative borgmester Torsten Nielsen, der nu gerne vil være med til at genåbne busserne. 

Sagen kort

Viborg Kommune havde med en nyfortolkning af reglerne besluttet, at børn der går i Skolefritidsordning (SFO red.) eller børn på landet, som gerne vil have legekammerater med hjem, ikke længere kan tage med bussen, på trods af at skolebusserne for det meste kører halvtomme rundt.

quote- Jeg er heldigvis også kun et menneske, så jeg har også mulighed for at blive klogere med tiden.

Torsten Nielsen, konservativ borgmester, Viborg. 

 

Sagen affødte klager fra mange forældre i kommunens landområder og omtale i blandt andet TV MIDTVEST. 

Nu vil et flertal i byrådet tilbage til den gamle ordning, hvor kammerater nu også kan køre med bussen hjem, hvis der er overskydende pladser.

- De fleste kan jo se fornuften i, at hvis der er fem ledige pladser i bussen, og der er tre børn, der skal med, så lad dem køre med, siger Per Møller Jensen gruppeformanden for Socialdemokraterne i byrådet i Viborg. 

Se her indslaget om kovendingen i sagen om skolebusserne. 

 

Her kan du få et oprids af sagen i vores indslag fra mandag den 22. august 2016.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.