Borgertopmøde til marts

200 borgere i både Region Midtjylland og Region Nordjylland skal diskutere fremtidens sundhedsvæsen på stort anlagte møder.

For anden gang afholder Danske Regioner nu et såkaldt Borgertopmøde.

Det er 2½ år siden, at regionerne sidst samlede en stor gruppe borgere for at diskutere visionerne for fremtidens sundhedsvæsen, og selvom mange nok vil hævde, at det midt i voldsomme spareplaner og sygehuslukninger kan være svært at få øje på visionerne fra sidst, så gentager man nu mødet.

Det sker den 5. marts og på dagen skal borgerne i alle fem regioner igen formulere visioner for sundhedsvæsnet. Desuden skal de debattere og svare på spørgsmål under tre overskrifter Hvad skal sundhedsvæsnet tilbyde? Dit eget sundhedsbidrag? og Kunde eller patient?

I alt 1.000 borgere på landsplan

6.000 borgere i hver region er blevet spurgt, om de kunne tænke sig at deltage. Blandt dem udvælges 200 fra hver region, og det sker for at sikre en deltagerliste, der afspejler befolkningssammensætningen.

Region Midtjyllands møde foregår i Silkeborg Hallerne. Region Nordjyllands møde skal afholdes i Solsidehallen i Nørresundby. Alle møderne afholdes samtidigt, og det er mellem klokken 10 og 17.

Det er Danske Regioners Demokratiudvalg, som står bag møderne.

Læs mere om Borgertopmødet i 2008 her

Læs hele rapporten fra Borgertopmødet i 2008 her


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.