Borgerlige vil skærpe adgangskrav til gymnasiet

Midt i forhandlingerne om erhvervsskolereformen kræver de blå partier nu en karakter på mellem 4 og 7 for at komme ind på en gymnasialuddannelse.

Det er de Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Venstre der nu vil have skærpet adgangskravet til gymnasiet, hvis de skal stemme for erhvervsskolereformen.

- For mange tager en gymnasial ungdomsuddannelse, som ikke fører videre til en videregående uddannelse, og derfor har vi brug for, at flere vælger erhvervsuddannelserne, og at flere får en uddannelse, der kan bruges i produktions-danmark, siger Esben Lunde Larsen fra Venstre.

Vil få store konsekvenser

Socialdemokraterne mener, det er vigtigt, at mange får mulighed for at få en gymnasialuddannelse, og de frygter et skærpet adgangskrav vil betyde, at nogle gymnasier må dreje nøglen om.

- Hvis man forlanger syv i gennemsnit for at komme ind på gymnasierne, så er der rigtig mange på gymnasier, der ikke vil få de elever, de har i dag. Det vil betyde, at de går ned i elever, og at nogle af dem ikke kan eksistere mere, siger Karin Gaardsted fra Socialdemokraterne.

Hvis forslaget gennemføres skal der i følge Liberal Alliance være mulighed for at gå til en optagelsesprøve, hvis man ikke kan leve op til karakterkravet.

Se et indslag om de borgerliges forslag:

02:28 Luk video