Borgere må vente et år på at komme til øjenlæge

Nogle steder i Region Midtjylland må borgerne vente op til et år på at komme til øjenlæge, hvis ikke der er tale om en akut sag.

Borgere i Region Midtjylland må væbne sig med tålmodighed, hvis de har brug for en øjenlægge i tilfælde, der ikke kræver akut behandling. Her kan ventetiden være helt op til et år.

- Det er alvorligt, og det er ikke rimeligt, at der er den ventetid på et år for ikke akutte patienter for at komme til, mener Hans Peder Nielsen, som er formand for Ældre Sagen i Ikast. 

Her kender man problemet for i Ikast, er der et års ventetid, hvis man skal behandles på øjenklinikken, og det ikke er akut. Samme problem har de i Bjerringbro og Ringkøbing.

Formand for Danske Øjenlægers Organisation, Jens Lundgaard Andresen, har følgende forklaring på, at der nogle steder er stor ventetid.

- Det er jo på grund af en øget søgning til speciallægepraksis, primært tror jeg, fordi der er en øget bevidsthed omkring de forskellige øjensygdomme, der nu kan behandles, som vi ikke kunne behandle tidligere, siger han til TV MIDTVEST.

Formand for Danske Øjenlægers Organisation, Jens Lundgaard Andresen
Formand for Danske Øjenlægers Organisation, Jens Lundgaard Andresen
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

Region Midtjylland erkender, at det ikke er godt nok med de lange ventetider.

- Det er ikke tilfredsstillende, det må jeg jo sige. En ventetid på et år, det er jo ….ja…. det er lidt at gøre nar ad folk, siger Jørgen Nørby (V) , formand for det rådgivende udvalg for nære sundhedstilbud i Region Midtjylland. 

Formand for Danske Øjenlægers Organisation, Jens Lundgaard Andresen, peger på, at en løsning kræver flere øjenlæger i praksis.

Det, tror Jørgen Nørby fra Region Midtjylland, dog ikke kommer til at ske, så det kan have lange udsigter inden ventetiden evt. bliver bragt ned i de hårdest ramte områder.

I Region Midtjylland kan du risikere at skulle vente op mod et år, før der er ledige tider hos øjenlægen.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.