Boom skaber glæde hos Økologisk Landsforening

Økologerne glæder sig over, at mange landmænd vil gøre dem selskab. Et rekordstort areal omlægges i år til økologi.

Knap 1030 landmænd har i år søgt om støtte til at omlægge økologi eller udvide deres økologiske areal, hvilket er det største antal nogensinde. Så mange nye økologer er nemlig ikke set siden slutningen af 90’erne.

- Danskerne køber mere og mere økologi, og det gør en kæmpe forskel. Landmændene lytter, parkerer marksprøjterne, og sammen åbner vi stalddørene og lukker flere dyr ud i en rigere natur. Flere økomarker giver flere sunde økovarer, og pesticidfri marker er med til at sikre rent drikkevand til vores børn og børnebørn, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

Tillgangen af nye økologer har ligget stabilt mellem 100-200 årligt, indtil den steg voldsomt sidste år, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

- Aldrig har landbruget lyttet så intenst til de økologiorienterede danskeres ønske om mere økologi i landbruget og flere økologiske varer på hylderne. Det betyder en tilpasning i landbruget til et marked, hvor det ikke kun er billigste pris, der sælger. Og den tilpasning går rigtigt stærkt i øjeblikket, hvilket de nye omlægningstal også vidner om. Endnu flere landmænd står parat, og jo mere danskerne vælger økovaren, jo flere landmænd vil tage øko-springet, siger Per Kølster.

Det er især konventionelle mælkeproducenter, der gennem de seneste år har lagt om til økologisk drift.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.