Bonus for at møde til tiden

En ekstra økonomisk gevinst er med til at få flere håndværkere til at møde til tiden. Det skriver DR Midt&Vest.

Flere Midt- og Vestjyske håndværksmestre har succes med at give medarbejderne en økonomisk bonus for at møde til tiden. Det skriver DR Midt&Vest. Flere tømrer, murer og malere får nemlig udbetalt en økonomisk gevinst, hvis de møder til tiden. 

- Den er primært indført, fordi de ikke vil have så mange, der er syge længere. De mener der er nogen, der skulker, så det tilskynder dem til at møde på arbejde, siger gruppeformand i 3F Midtjylland Jørgen Nielsen til DR Midt&Vest. 

Idéen er, at tilskuddet kun bliver udbetalt, hvis medarbejderne møder til tiden hver dag. Hvis de kommer for sent bare én dag, forsvinder bonussen for hele lønperioden. 

- Det virker, og det sænker sygefraværet, siger Jørgen Nielsen fra 3F Midtjylland. 

3F: Dårlig idé
Men det er en dårlig idé, når medarbejderne får en bonus for at møde til tiden hver dag. 

- Jeg synes, det er en dårlig idé, for jeg har erfaret, at der er nogen, der kommer syge på arbejde for ikke at gå glip af pengene, siger Jørgen Nielsen fra 3F Midtjylland. 

Ordningen bliver forhandlet på individuelt mellem medarbejderne og deres mester, så der er ikke et overblik over, hvor udbredt ordningen er. Men i følge både 3F og Det Faglige Hus er der forhandlet tilskud på op til 10 kroner i timen. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.