Bølge af ulovlige gaderæs: Anmeldelser fra fem byer på en aften

I løbet af lørdag aften fik Midt- og Vestjyllands Politi flere anmeldelser om gaderæs fem forskellige steder i landsdelen.

Klokken 20.54 fik Midt- og Vestjyllands Politi den første anmeldelse om ulovligt gaderæs i landsdelen. Det var på Baggeskærvej i Herning, tæt på Messecenteret.

- Der var omkring 50 biler samlet. Vi sigtede to for overtrædelse af færdselsloven, og resten blev bortvist fra området, fortæller Anders Olesen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Ræs arrangeres på Facebook

Et par timer senere var der igen samlet omkring 50 biler. Denne gang var det på Rasmus Færchs Vej i Holstebro.

- Der var ikke ræs, da politiet kom frem, så der var ingen, der blev sigtet, siger vagtchefen.

Også i Sunds, Glyngøre og Lemvig fik politiet i løbet af aftenen anmeldelser om gaderæs. Her var der dog ikke samlet så mange biler.

- Sagerne kan sagtens hænge sammen. Vores erfaring er, at folk kommer langvejs fra til de her ræs, og at de bruger Facebook-grupper til at arrangere, hvor de skal mødes, siger Anders Olesen.

Sådan ser Strandvejen i Lemvig i dag ud efter der i går aftes var gaderæs.
Sådan ser Strandvejen i Lemvig i dag ud efter der i går aftes var gaderæs.
Foto: Christian Zahle

- Det ligner en slagmark

En borger fra Lemvig fortæller til TV MIDTVEST, at det er et tilbagevendende problem med det, han kalder vanvidskørsel i byen.

- Det ligner en slagmark i dag. Det er næsten hver weekend, og det har været særligt slemt de seneste par måneder. Det kan høres i hele byen, og jeg føler mig utryg ved at komme på Strandvejen, siger Christian Zahle fra Lemvig.

Han har både talt med politiet og den lokale SSP-medarbejder om problemet og er frustreret over, at der ikke bliver gjort mere ved problemet.

- Politiet siger bare, at borgerne skal notere bilernes nummerplader. Det kan ikke passe, at de ikke kan gøre mere, siger Christian Zahle.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.