Bliver Mejrup Danmarks mest fantastiske fællesskab?

Lørdag aften bliver det afgjort, om 'Mejrup - det nære i det store' løber med titlen som Danmarks mest fantastiske fællesskab.

I løbet af sommeren har de otte TV2-regioner fundet frem til hver deres fantastiske fællesskab. ’Mejrup - det nære i det store’ vandt titlen som Midt- og Vestjyllands mest fantastiske fællesskab ud af 10 nominerede. Lørdag bliver det så afgjort, om det er Mejrup, der løber med den helt store titel som Danmarks mest fantastiske fællesskab. 

quoteVi glæder os helt vildt! Især til busturen, men også til at møde de andre fællesskaber og høre, hvad de gør,

Mette Veng

Hvilken af de otte fælleskaber, der vinder prisen, afgøres ved SMS-afstemning. Derfor har Midt- og Vestjyllands finalist, og resten af byen, været på stemmejagt lige siden stemmenummeret blev offentliggjort den 15. oktober.

- Vi har postet i vildskab på Facebook og fået lavet visitkort, som er blevet delt ud i brødposer hos Dagli Brugsen Mejrup. Og så har både Holstebro Kommune og flere arbejdspladser også opfordret folk til at stemme, fortæller Mette Veng, der er medlem af visionsgruppen, 'Mejrup - det nære i det store'.  

Finaleshowet løber af stablen i Helsingør. Omkring 10 personer fra Mejrup tager afsted til showet, og Dagli Brugsen Mejrup har stået for 'overlevelsespakker' til busturen. 
 
- Vi glæder os helt vildt! Især til busturen, men også til at møde de andre fællesskaber og høre, hvad de gør, siger Mette Veng. 

Nu læringssti på vej 

Udover titlen som Danmarks mest fantastiske fællesskab følger en pengepræmie på 100.000 til vinderen. I Mejrup ved man endnu ikke, hvad den mulige pengepræmie skal bruges til, hvis de løber med sejren. De 50.000 som Mejrup fik som vinder af den regionale konkurrence, er der dog helt styr på.

- De skal bruges på en læringssti, som starter oppe ved skolen. Her skal både elever, lærer og alle mulige andre inddrages i, hvad den her læringssti skal indeholde, siger Mette Veng. 

Du kan se finaleshowet på TV MIDTVEST-kanalen fra kl. 19.45. Du kan stemme på Mejrup ved at sende en SMS med teksten FAN 6 til 1272. Afstemningen lukkes under lørdagens finaleshow. 

Danske Spil har desuden valgt at sætte odds på de 8 finalister, så man kan spille på, hvem man tror, der vinder titlen som Danmarks mest fantastiske fællesskab.

Her kan du blive klogere på 'Mejrup - det nære i det store'. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.