Blæsevejr skyld i jordfygning og væltede træer

Et blæsevejr giver lav sigtbarhed tirsdag.

Mange har sikkert fået sand eller støv i øjnene, hvis de har vovet at bevæge sig udenfor i dag. Et blæsevejr raserer nemlig over størstedelen af landet, og det har mange steder resulteret i deciderede støvstorme.

Blæsevejret har flere steder skabt så meget sandfygning over veje og marker, at sigtbarheden har været ligeså lav, som når der er tåget vejr.

Ifølge TV 2 har flyvepladsen i Stauning i Vestjylland blandt andet meldt om nedsat sigtbarhed på grund af støv i luften hen over formiddagen og først på eftermiddagen.

Blæsevejret har også givet travlhed på telefonerne ved politi og beredskab. 

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at anmeldelser om væltede træer og jordfygning.

- Folk ringer ind og fortæller, at jorden fyger afsted. På Langagervej/Parkallé i Skjern er taget blæst af et klubhus, og der er væltede træer ved Feldborg, Torsted og Skive, fortæller vagtchefen. 

Her ses taget, der er blæst af et klubhus i Skjern.
Her ses taget, der er blæst af et klubhus i Skjern.
Foto: Jørgen Axelsen

Flere naturbrande

Tirsdag har desuden budt på flere naturbrande i landsdelen. Blandt andet er Brand og Redning Midtvest lige nu i gang med at slukke en mindre brand ved Lillelund Engpark i Herning. 

- Vi er ude i et industrikvarter i et område med løst, porøs jord, hvor det ulmer under overfladen i område på 30-40 kvadratmeter, fortæller indsatsleder Michael Jacobsen. 

- Vi er ved at rigge an ved klimasøen for at få spulet området godt igennem, uddyber han. 

Der var gang i sandstormen i Sunds. Video indsendt af Bodil Skiv.

Indsatslederen fortæller, at blandingen af blæsevejr og de meget tørre naturområder rundt omkring ikke er så god. 

- Blæsten kan jo ikke starte brandene, men vi risikerer, at når det først får fat, så render det rigtig hurtigt, når det blæser. Og det betyder, at nogle af de brande som man måske selv kunne have klaret på stedet, kan blive sværere at håndtere, når det blæser. 

Derfor vil indsatslederen gerne appellere til, at man passer ekstra godt på og tænker sig godt om.

- Vi vil gerne opfordre til, at folk er lidt ekstra påpasselige. Det her kunne i hvert fald godt lugte lidt af, at nogen måske har smidt et cigaretskod, slutter han. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.