Blå Kors: For lidt med én procent

Folkekirken bruger kun én procent på socialt arbejde, og det er ikke nok, mener Blå Kors' varmestue i Herning.

Kirken bruger tre gange så mange penge på koncerter og kirkekor end på såkaldt diakonalt arbejde som besøgstjenester, sorggrupper og væresteder.

- Det er småpenge, og der er ingen tvivl om, at det vil være rimeligt, at man brugte flere penge i kirken på socialt arbejde. Det er ikke rigtigt, hvis kirkekoncerter fylder mere, mener Arne Christoffersen, der er leder af Blå Kors Varmestue i Herning.

Sognekirkerne har årligt udgifter på 6,2 milliarder. Heraf går kun 73 millioner til fattige, ensomme og syge mennesker. Og ifølge Arne Christoffersen bør det være en større del af det kirkelige budget.

- Det er en dybt integreret del af det at være kirke, at man har et stykke diakonalt arbejde. At være kirke er mere end at holde gudstjeneste hver søndag formiddag, siger han.

Frivilligt arbejde ikke regnet med

I Viborg Stift anerkender biskop Karsten Nissen, at budgettet på papiret ser forkert ud, men understreger samtidig, at andre faktorer spiller ind.

- Prioriteringen er jo skæv, det er fuldstændig rigtigt. Man er bare nødt til at have det fulde billede med. Det er jo sådan, at størstedelen af folkekirkens sociale arbejde udføres af en række organisationer og frivillige fra folkekirkens menighed. De gør arbejdet på folkekirkens vegne, så de skal altså også regnes med, når vi ser på det samlede budget.