Blå blok vil have mere fart på campingbiler

Der skal mere fart over campingbiler på motorvejen, mener Dansk Folkeparti og regeringen.

Der kommer mere fart over feltet, når de danske campister bevæger sig på motorvejene. Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at hæve fartgrænsen for campingbiler - også kendt som autocampere.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har derfor bedt Færdselsstyrelsen om lave en ny bekendtgørelse. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

Den skal tillade, at campingbiler med en vægt mellem 3500 og 7500 kilo kan lade speedometeret ramme 100 kilometer i timen på motorveje.

På motortrafikveje skal campingbilerne kunne køre op til 80 kilometer i timen.

- Ved at sætte hastighedsgrænsen op kan vi skabe mobilitet, uden at der bliver gået på kompromis med færdselssikkerheden, siger Ole Birk Olesen.

Campingbiler, der vil op og nå den trecifrede hastighed, skal enten godkendes ved individuelt syn eller være en EU-typegodkendt campingbil.

Samtidig skal reglerne for busser forenkles. Det skal gøres muligt, at busser med en EU-typegodkendelse og uden ståpladser ikke behøver noget syn, før de også kan blive såkaldte Tempo 100-køretøjer.

Når Færdselsstyrelsen har færdiggjort den nye bekendtgørelse, skal den i høring. Reglerne forventes at være trådt i kraft 1. januar næste år.

- Der er ingen tvivl om, at det vil gøre en stor forskel i branchens hverdag, og at vi andre trafikanter også vil kunne mærke det, når vi bevæger os rundt på vejene, siger Ole Birk Olesen.

Campingvogne har kunnet søge om godkendelse til at køre 100 kilometer i timen siden 1. juli sidste år.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.