BILLEDER: Økodag og dansende køer

I dag var det igen økodag - de økologiske køers forårsfest - og den dag, hvor øko-køerne lukkes ud på marken efter en lang vinter i stalden. Flere midt - og vestjyder deltog og har sendt os fotos fra en dag i øko-køernes tegn. (Foto: Rikke Hindkjær)

Økodag er de økologiske køers forårsfest og den dag, hvor øko-køerne lukkes ud på marken efter en lang vinter i stalden. I dag skete det igen, og som tidligere år, så var der masser af midt - og vestjyder, der havde lyst til at opleve de kåde forårsfornemmelser hos glade øko-køer.

I 2014 var der mere end 193.000 danskere, der trak i gummistøvlerne og besøgte de økologiske køer. Og igen i år var der stor opbakning til de kåde øko-køer. Økologisk Landsforening forventer da også, at der bliver slået publikumsrekord igen i år.

Michael Kastoft tog med sin familie til Bjerringbro. Her fik Villads lov til at fodre de store køer:

Rikke Hindkjær fra Holstebro besøgte for fjerde år i træk Preben Madsens øko-køer i Vildbjerg. Hun har sendt os billedet af der her glade køer:

Det samme har Ninna Skovby Levy Jensen, der har været til Øko-dag i Vinderup:

Anne Henriette Jensen fra Holstebro har i dag været på besøg på gården på Aulumvej 14 i Sørvad:

Malle Nørfjand Nielsen var på familietur til Houdam Farm i Lemvig, hvor tog de to nedenstående fotos:

Anni Vognstoft Jensen fra Viborg har sendt os dette billede fra hendes Øko-dag:

Og Eva Grynderup Poulsen var med sin familie på en gård ved Øster Vejvad i Sørvad. Her fik 3-årige Alfred både lov til at ridde på hoppekøer og hilse på de lidt større af slagsen:

Og så var der også en vaskeægte dansende ko fanget af Eva Grynderup Poulsen:

Redaktionen siger mange tak for alle jeres bidrag.

Vores reporter har besøgt en gård syd for Skive, hvor de har vænnet sig til at reservere mere og mere græs til det stigende antal biler og publikum, som valfarter til for at se køerne danse.

Se med klokken 19.30.

02:06 Luk video