Bilister glade for fotovogne

Midt & vestjylland topper liste med dræbte i trafikken på grund af høj fart

Det midt- og vestjyske bilister er, som i resten af landet, overvejende positive når det gælder politiets fotovogne, og deres indsats for at sænke farten på landeveje og i byer.

Det viser en ny undersøgelse lavet af Rådet for Sikker Trafik og Rigspolitiet. Halvdelen af deltagerne i undersøgelsen er tilfredse med fotovognene, mens blot 20 procent mener farkontrollen er negativ. De resterende 30 procent er hverken positive eller negative.

De positive bilister nævner typisk fotovognenes gavnlige indvirkning på trafiksikkerheden, samt det faktum at kontrollen får flere til at sænke farten.

- Når flere overholder fartgrænserne er det med til at sikre, at flere mennesker hver dag kommer hjem til deres familier. Der er for høj fart involveret i alt for mange ulykker, derfor laver vi hyppigere fartkontrol, siger Erik Terp Jensen, leder af Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Midt & Vestjylland er det sted i landet, hvor farten dræber flest i trafikken. I Perioden fra 2010 til 2014 omkom 87 personer landsdelen, som følge af for høje hastigheder.  

Østjylland indtager sammen med Midt- og Vestsjælland andenpladsen på den triste stastistik.

- Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte, siger Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik. Selv en lille hastighedsoverskridelse kan være afgørende, hvis  der sker noget uventet i trafikken.

I denne uge sætter politiet netop ind med ekstra fartkontrol i forbindelse med kampagnen "Sænk farten - en smule betyder en hel del" .

 

   


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.