Bilister chikanerer politiets fotovogne

Bilister chikanerer politiets fotovogne. Det sker ved, at flere bilister blandt andet parkerer foran fotovognen for at spærre for udsigten.

Biler, der bliver parkeret for at spærre for udsigten for fotovognen er ét eksempel på den chikane, som politiets fotovogne oplever.

Et andet og et af de seneste eksempler var med til at skabe kæmpe kø og stillestående trafik på den vestfynske motorvej en hel time i sidste uge.

- Der var trafikanter, som bremsede op ud for måleren og kørte meget langsomt forbi for at tilkendegive deres utilfredshed med, at der måles. Det gjorde de blandt andet ved at give os fingeren, siger politikommissær ved Fyns Politi Preben Ingemansen til DR Fyn.

 

Nogle af de vrede bilister nåede helt ned på 15-20 kilometer i timen på motorvejsstrækningen for så at speede op, når de passerede fotovognen. Den fremgangsmåde er særdeles farlig, da det skaber kraftige opbremsninger, advarer politiet.

- Det er ikke hensigtsmæssig adfærd fra bilisterne, mener Torben Kudsk, der er leder af FDMs økonomisk politiske sekretariat.

 

Organisationen mener, at politiet bør droppe de hemmelige fartkontroller og i stedet skilte åbent med fartkontrol på de strækninger, hvor de foretager dem.

- Det nytter ikke noget, at man gør folk meget vrede. Vi skal have folk til at se fartkontrol som noget positiv, derfor skal man åbent skilte med det, siger Torben Kudsk.

Han peger på, at skiltning er blevet løsningen i mange andre lande.