Bilist stak af fra politiet med 200 km/t: Blev stoppet og tvunget ud af bilen med peberspray

Et rutinetjek endte i nat med en længere biljagt mellem Tjørring og Holstebro.

Midt- og Vestjyllands Politi har natten til søndag været på en længere biljagt, da en bilist i Tjørring ikke efterkom en ordre om at standse til et rutinetjek.

- Vi får kontakt med bilen klokken 3.37, og han vil ikke standse. I stedet kører han op ad motorvejen nordpå mod Holstebro. Undervejs er han oppe på en fart omkring 200 km/t - langt, langt over det tilladte, siger vagtchef Ole Vanghøj og kalder kørslen for vanvittig. 

Undervejs stødte flere patruljer til i forsøget på at standse bilisten, ligesom politiet også lagde sømmåtter ud for at punktere bilen, men uden held. 

- Det ender med, at bilen bliver stoppet på Herningvej syd for Holstebro. Men han låser dørene og vil ikke åbne, siger vagtchefen. 

Men så let slap manden, der var alene i bilen, dog ikke. 

- Vi knuser en rude og får peberspray ind gennem ruden, og så kommer han ud af bilen. 

Betjentene kunne herefter konstatere, at bilisten var en 39-årig mand fra Herning, der havde flere grunde til, at han ikke ønskede kontakt med politiet. Han kørte uden kørekort, for det har han fået frakendt tidligere, og desuden var han påvirket af både alkohol og narko. 

De tre forseelser er manden nu sigtet for, og derudover er han sigtet for at have overtrådt hastighedsbegrænsingen samt have kørt venstre om et helleanlæg. 

Vagtchefen har ikke noget overblik over, hvad sanktionerne bliver for så mange sigtelser på én gang.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.