Bidende koldt: Her var temperaturen lavest i nat

Hvis tirsdag morgen blev indledt med kolde ører og frosne næser var det med god grund.

Natten til tirsdag blev årets hidtil koldest med udbredte minusgrader og helt ned til 9,5 minusgrader.

Det oplyser Frank Nielsen, der er vagtchef ved Dansk Meteorologiske Institut (DMI).

De koldeste temperaturer blev målt ved Kastrup Lufthavn på Amager, hvor termometeret nåede ned på minus 9,5 grader celsius. Men også i Nordjylland har de haft temperaturer på lavere end minus ni grader, oplyser vagtchefen.

- Det har været en rigtig kold nat, fordi det har været en god cocktail af vindstille og klart vejr. Der, hvor det har været mest vindstille og færrest skyer, har det været koldest, siger Frank Nielsen.

- Vi har været nede på fem til otte minusgrader mange steder. Men det laveste, som vi har målt klokken syv, er ved Kastrup Lufthavn, hvor det har været nede på minus 9,5 grader. Så har vi flere steder i Vendsyssel, hvor det har været nede på minus 9,3-9,4 stykker.

Midt- og Vestjylland slap for værste kulde

I det midt- og vestjyske kom temperaturen ikke så lige så langt ned som i det nordjyske.

Her var det koldest i Isenvad, hvor det nåede ned på minus 4,8 grader, mens det var noget mildere ude ved kysten. I Hvide Sande stod termometeret på minus 2,7 grader her til morgen.

Udvalgte minimumstemperaturer over Danmark natten til den 6. februar 2018. Temperaturerne er målt af landets officielle målestationer, men lokalt kan det sagtens have været koldere.
Udvalgte minimumstemperaturer over Danmark natten til den 6. februar 2018. Temperaturerne er målt af landets officielle målestationer, men lokalt kan det sagtens have været koldere.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Ifølge DMI's prognoser bør temperaturerne løfte sig en lille smule de kommende dage.

Minusgraderne er på besøg fra det kolde øst, og hvis natten til onsdag bliver klar og vindstille, vil Frank Nielsen ikke udelukke, at de østlige egne af Danmark igen kan stå op til særligt frosne næser og kolde ører.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.