Bestil en fotovogn: Karina blev borger nummer 250, der fik besøg

De midt- og vestjyske borgere har taget godt imod politiets ordning, hvor de selv kan bestille en fotovogn til at rykke ud.

Siden december sidste år har borgere, på politiets hjemmeside, kunne bestille en fotovogn til komme ud på en specifik strækning, hvis de oplever, at der bliver kørt for stærkt.

Målt på antallet af bestillinger har den ordning været ret populær i Midt- og Vestjylland, hvor politiet netop har markeret deres besøg hos borger nummer 250. 

- Det er lidt et jubilæum. Og nogle gange kan vi også godt have brug for at markere lidt med et alvorligt smil i mundvigene, for det er jo ikke for sjov, at vi kommer herud, forklarer leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg. 

Blomster til nummer 250

Henrik Glintborg kvitterede med en buket blomster til Karina Thorup Ovesen, der blev borger nummer 250, der fik besøg af fotovognen på eget initiativ. Hun havde bestilt den til at holde i indkørslen ved hendes hus på Kjellerupvej mellem Viborg og Silkeborg.

quote- Jeg ville jo ønske, at den var her noget oftere. Vi kan jo mærke, at ligeså snart den her er, så kører bilisterne jo også noget langsommere og mere pænt. 

Karina Thorup Ovesen, Demstrup

- Folk kører for stærkt stort set hele døgnet. Det er da utrygt. Jeg tør ikke sende mine børn alene over fodgængerfeltet, selvom jeg har stor pige på otte år, fortæller Karina Thorup Ovesen, der oplevede, at ATK-målerens placering i forhaven gjorde en forskel for farten.

- Jeg ville jo ønske, at den var her noget oftere. Vi kan jo mærke, at ligeså snart den her er, så kører bilisterne jo også noget langsommere og mere pænt. 

Flere henvendelser endnu

Det er ikke usandsynligt, at Karina Thorup Ovesens ønske om endnu et besøg går i opfyldelse.

Ud af de 250 henvendelser fra borgerne, har politiet nemlig været ude og måle 809 gange bare i år, oplyser Henrik Glintborg. Så der er chance for, at fotovognen vender tilbage til det samme sted. 

- Det er ikke bare lige, at vi kommer, og så har vi været der, uddyber han. 

Lige nu har politiet små 20 borgere på venteliste. De kan forvente en reaktion fra politiet indenfor 14 dage, fortæller lederen af færdselsafdelingen. 

- Det er politiets fornemmeste opgave at skabe tryghed, og den tryghed skaber vi ikke uden den gode dialog, slutter Henrik Glintborg. 

På dagen, hvor fotovognen holdt uden for Karina Thorup Ovesens hus, blev 30 bilister blitzet. 

Siden december sidste år har Midt- og Vestjyllands Politi på bestilling rykket fotovogne ud til utrygge borgere med stor succes