Beskidte spisesteder skal tvangslukkes

Et flertal i Folketinget vil give Fødevarestyrelsen mulighed for at tage indtjeningen fra restauranter med dårlig hygiejne.

Pizzeriaer, restauranter og andre madsteder, som igen og igen for påtaler eller bøder for dårlig hygiejne skal kunne tvangslukkes. Det skriver Jyllands-Posten.

Et flertal i Folketinget er enige om, at det er vejen frem at give Fødevarestyrelsen mulighed for at sætte foden ned, når reglerne ikke bliver fulgt, så derfor vil man indføre en ordning, som fungerer med succes i Norge.

- Nok er nok. Jeg kan ikke leve med, at der er virksomheder, som blæser på vores lovgivning og udsætter danskerne for fare. Derfor er jeg tilfreds med, at vi får indført den norske ordning, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

quoteDer er nogle hårdkogte typer inden for fødevarebranchen, som ikke forstår det sanktionssystem, vi har.

Simon Kollerup (S), fødevareordfører

Seks måneders tvangslukning

Ordningen vil gøre det muligt for Fødevarestyrelsen at lukke uhumske steder i op til et halvt år, hvis de gentagne gange får sanktioner for dårlig hygiejne og sundhedsskadelige fødevarer. Og det er nødvendigt at tage mere håndfaste metoder i brug, mener fødevareordfører Simon Kollerup (S).

- Der er nogle hårdkogte typer inden for fødevarebranchen, som ikke forstår det sanktionssystem, vi har. Derfor er det vigtigt, at Fødevarestyrelsen får tungere værktøjer i værktøjskassen, siger han.

Ud af de godt 58.000 fødevarevirksomheder, som er en del af Fødevarestyrelsens smileydatabase, er der 268 virksomheder, der betegnes som "brodne kar". Definitionen er, at stedet har fået sanktioner ved tre af de seneste fire kontrolbesøg.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.