Beskæftigelse vokser og fortsætter rekordkurs i februar

Der kom flere lønmodtagere i arbejde i februar. Beskæftigelsen overgår seneste rekord fra januar.

Der har aldrig været flere danskere på arbejdsmarkedet, end der er lige nu.
Der har aldrig været flere danskere på arbejdsmarkedet, end der er lige nu.
Foto: Steffen Ortmann / Ritzau Scanpix

Beskæftigelsen i Danmark fortsætter rekordkurs i februar, viser opgørelse fra Danmarks Statistik.
    
Fra januar til februar steg det samlede antal personer med lønmodtagerjob med 3800 personer til i alt 2.732.400 personer.
    
Antallet af lønmodtagere har dermed aldrig været højere, konkluderer Danmarks Statistik. Dermed er den seneste rekord fra januar slået.

- Nu bliver rekorden så udbygget yderligere i februar, helt som man kunne forvente. Og der er ikke nogen tvivl om, at opturen kommer til at fortsætte i de kommende måneder, siger cheføkonom Niels Rønholt fra Jyske Bank.
    
Han skriver i en kommentar, at det er værd at se på antallet af personer i den arbejdsdygtige alder, når man skal vurdere beskæftigelsen.
    
- Og antallet af indbyggere i Danmark i alderen 15-65 år er godt 80.000 større end i starten af 2008, så i det lys skulle vi meget gerne være på vej mod at slå rekorden med længder, skriver han.
    
Et særskilt blik på beskæftigelsen i de private virksomheder viser, at også her blev der sat ny rekord i februar.
    
Her kom der 2600 flere lønmodtagere til i det private, hvor der dermed er ansat 1.905.100 personer i virksomheder og organisationer.
    
Det er det højeste antal lønmodtagere i den private sektor nogensinde, konkluderer Danmarks Statistik.
    
Hvis den positive udvikling i beskæftigelsen skal fortsætte, skal der rettes fokus mod de unge og især de nyuddannede, lyder det fra analysechef hos organisationen Lederne Kim Møller Laursen.
    
- Det er glædeligt, at vi fortsat er i stand til at øge beskæftigelsen, uden at der opstår omfattende flaskehalsproblemer. Men det er vigtigt, at vi også fremover undgår flaskehalse. Derfor skal vi blive bedre til at få flere unge i job.
    
- Der er en massiv overledighed i aldersgruppen 25-29 år. En stor del af de ledige i aldersgruppen 25-29 år er dimittender, siger Kim Møller Laursen i en kommentar.