Beruset mand ringede til politiet: - Jeg har lagt en bombe på Viborg Sygehus

En 40-årig mand sidder lige nu i politiets varetægt efter at havde fremsat en bombetrussel mod sygehuset i Viborg.

Klokken 02:04 natten til mandag ringede en 40-årig mand til politiet med en trussel om at sprænge en bombe i luften på Viborg Sygehus. 

Episoden skete, efter at manden tidligere på natten havde bedt både sygehuset og politiet om lægelig hjælp, som han fik afslag på fra begge parter. Det uvist, hvad manden bad om hjælp til. 

Ifølge politiet er manden derefter blev godt og grundig knotten over afslaget, hvorefter han ringede til politiet og fortalte, at han havde placeret en bombe på Viborg Sygehus. Manden fortalte ikke politiet noget om, hvordan han efter eget udsagn havde formået at placere bomben på sygehuset. 

- Vi vurderede det dog som usandsynligt, at manden overhovedet havde haft tid til at placere bomben på sygehuset i tidsrummet mellem hans anmodning om lægelig assistance og til selve bombetruslen, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Hansen.  

For en sikkerhedsskyld tjekkede politiet efter på Viborg Sygehus, men fandt som forventet ikke nogen bombe. Den 40-årige mand blev senere anholdt på egen bopæl og sidder derfor lige nu i politiets varetægt. 

Jurister skal nu tage stilling til, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør.