Beredskabsstyrelsen styrter rundt

Den overhængende fare for oversvømmelse i byerne langs Limfjorden betyder, at Beredskabsstyrelsen Midtjylland har vanvittigt travlt lige nu.

Situationen i Skive og Struer er så kritisk, at Beredsskabsstyrelsen har kaldt langt over dobbelt så meget mandskab på arbejde som normalt.

- Vi har rigtigt travlt lige nu. Helt vildt. Det kan godt være, jeg lige pludselig lægger på, siger chefvagten hos Beredskabsstyrelsen Midtjylland lørdag eftermiddag.

Netop nu er de på vej til Struer, hvor en 150 meter lang og 80 centimeter høj mobildæmning skal hindre vandmasserne i at oversvømme veje og villahaver. Og i Skive hjælper beredskabet folk med at sikre deres huse.

- Vi er i forvejen mere end dobbelt mandskab på arbejde, og jeg er i gang med at kalde endnu flere ind lige nu. De storme her kan give rigtigt meget at lave, og det er aldrig til at sige, hvad der sker, uddyber han.

Flere steder langs Limfjorden hjælper Beredskabsstyrelsen også folk med at sikre deres huse. Det er typisk hoveddørene, der skal have hjælp til at modstå vandmasserne.