Begejstret formand: Forbrugere kan skabe ny andelsbevægelse

Landmænd og forbrugere kommer tætterer på hinanden med nu

Dagligvarekæden COOPs initativ med medlems-financiering af danske fødevareprojekter hilses velkommen af formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild fra Hjerm.

- Det her er en slags ny andelsbevægelse, som kan gøre at forbrugerne kommer tættere på vores landbrug og fødevareproduktion, siger formanden.

quoteDet her er en slags ny andelsbevægelse som kan trækker forbrugerne tætter på landbruget 

Martin Merrild, formand Landbrug & Fødevarer

Han peger også på, at financieringsmodellen kan gøre det lettere, at skubbe en stribe spændende fødevareprojekter i gang over hele landet.  

- Der er sket en kraftig opstramning af lånemulighederne siden finanskrisen. Derfor er der ingen tvivl om, at der er rigtig mange gode projekter, som ikke har kunnet realiseres. Simpelthen fordi der ikke kan lånes penge, siger Martin Merrild.

Crowdfunding, som den nye investor-model kaldes, vil dog næppe kunne løse den store financieringsopgave, som i øjeblikket udfordrer hele landbrugs-erhvervet.

- Men den kan være udmærket til at løfte nogle mindre projekter, mener Martin Merrild.  

Det mest epokegørende er dog, ifølge formanden for Landbrug & Fødevarer, at forbrugere og landmænd nu kan komme endnu tættere på hinanden.

- Der er mange der føler, at landbruget er blevet fjernt for dem. Det håber jeg den her model kan være med til at ændre på. Sådan at forbrugerne føler en større interesse i at følge med i, hvad der sker i landbruget, og i de  virksomheder der hører til, slutter Martin Merrild.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Forbrug.