Befolkningstal: Kedelig udvikling i landsdelen

Befolkningstallet i flere midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest faldende i landet. Her i landsdelen står det værst til i Lemvig.

Det skranter alvorligt med befolkningstallet i Midt- og Vestjylland. Over de seneste 5 år er der tale om et decideret stort fald flere steder her i landsdelen. Helt skidt står det til i Lemvig Kommune. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Faktisk er det kun ø-kommuner, der overgår Lemvig.

Både Lemvig, Struer og Morsø er på top 10 over de største fald i landet. Struer har mistet 3,2 % af borgerne, Morsø går ned med 3,7 % - og i Lemvig bor der i dag 4,3 % færre mennesker end for 5 år siden.

 
 

En kritiker mener, det er Lemvig Kommunes egen skyld, at det går den gale vej:

- De har ikke været hurtige nok fremme til at fortælle de gode historier oven på alle de negative historier, og fremadrettet kan kommunerne også gøre mere, siger Steffen Damsgaard formand for Landdistrikternes Fællesråd.

- Den udvikling skal vi jo have vendt. Vi skal have gjort opmærksom på, at det her er et positivt sted, siger Jørgen Nørby (V), der er 2. viceborgmester i Lemvig. Han synes det er direkte deprimerende at høre, at befolkningstallene falder så meget.

Den kommune, der klarer sig bedst her i landsdelen, er Viborg Kommune. Her har man oplevet en befolkningstilvækst over de seneste 5 år på 2 %. Det ligger dog stadig under landsgennemsnittet, hvor kommunerne oplever en vækst på 2,2 %.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.