Bedre mobildækning på vej

Regeringen har sammen med alle folketingets partier indgået aftale om at styrke mobil - og bredbåndsdækningen i hele landet. Det vil komme især de tyndt befolkede områder i Midt - og Vestjylland til gode.

I dag indgik alle folketingets partier en aftale om at løfte den nuværende mobil - og bredbåndsdækning til gavn for både private og erhvervsdrivende.

Med aftalen er der enighed om at sætte skub i processen med at skabe et digitalt Danmark - også for de danskere, der ikke bor i landets største byer.

Markante skridt

I dag er der nemlig fortsat mange danskere, der ikke har adgang til de bredbåndshastigheder og den mobildækning, de ønsker. Det skal være fortid.

- Med aftalen tager vi markante skridt til at forbedre mobil - og bredbåndsdækningen for borgere og virksomheder, lyder det fra Erhvervs - og Vækstminister Henrik Sass Larsen (S)  i en pressemeddelelse.

Med tiltaget frigør politikerne blandt andet 700 MHz-frekvensbåndet for at imødekomme det stadigt stigende behov for mobildata. Og aftalen skal også komme erhversvlivet til gode.

- Digitaliseringen og anvendelse af it er en væsentlig drivkraft for forandring og vækst i dansk økonomi. Jeg er derfor meget tilfreds med, at der er bred politisk opbakning til regeringens Vækstplan, siger Henrik Sass Larsen.

Løser ikke alle problemer

Hos Venstre er der også glæde hos partiets tele-ordfører. Torsten Schacj Pedersen understreger dog, at aftalen i dag ikke løser alle problemer.

- Aftalen er et skridt i den rigtige retning, men den løser ikke alle problemer i forhold mobil- og bredbåndsdækning. Der vil fortsat være steder, hvor dækningen ikke er god nok. Derfor er vi fra Venstres side også klar til at tage yderligere initiativer fremover, siger Torsten Schack Pedersen, der er valgt i Thistedkredsen.

F A K T A:

Dagens aftale rummer i alt 17 initiativer indenfor de fire kerneområder:

1.       God mobil - og bredbåndsdækning i hele landet

2.       Styrket anvendelse af IT og data i dansk erhversvliv

3.       Digital sikkerhed

4.       Fremme af digitale kompetencer og læremidler

 

Se her tidligere indslag om problemer med langsomt bredbåndsdækning i landsdelen:

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.