Bedre behandling af muskelsvind

Engang mente man ikke, at deres liv var værd at forlænge. Men behandlingen af patienter med muskelsvind har gennemgået en kæmpe forandring.

Jens Jørgen Knudsen er netop blevet 40 år. En stor milepæl for den muskelsvindsramte mand fra Balling. da han fik konstateret sygdomen som barn, var lægernes  dom nemlig klar: Han ville ikke blive ældre end 18-22 år. 

 - Jeg havde da håbet på lidt mere end det. Men jeg havde ikke regnet med at blive 40, siger en glad Jens Jørgen Knudsen.

Forklaringen er en respiratorDen største grund til, at folk med Duchenne muskelsvin lever længere er brugen af respirator. Når mennesker med muskelsvind dør, er det nemlig som regel fordi kræfterne i lungerne slipper op. Men det var ikke nemt at overtale lægerne til at give patioenterne en respirator. De mente længe, at det ville være for besværligt, og ikke give et positivt livsindhold. Det var især formanden for muskelsvindfonden, der fik lægerne på andre tanker. 

 - Det var ikke nemt. de var seje i optrækket og vi brugte mange midler på at få dem til at tænke lidt mere fornuftigt. Og så lykkedes det til sidst, siger Evald Krog, formand for muskelsvindfonden.

Mere om emnet i TV/MIDT-VEST søndag aften 19.30.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.