Bankledelse: Dette er en holdbar plan

Ledelserne fra Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank fremlagde i eftermiddag de nye planer for fusionsbanken.

Målet med fusionen er, at gøre Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank uafhængige af staten i 2016. Det oplyste den samlede ledelse på et pressemøde i Fondsbørsen klokken 14.00 onsdag.

- Denne løsning giver os ro til at klare den målsætning, lød det fra bestyrelsesformanden for Aarhus Lokalbank, Carsten Andersen.

Han er i øvrigt overbevist om, at både staten og resten af sektoren vil støtte op om den kommende aktieemission, der skal være med til at rejse kapital for fusionsbanken.

- Alternativet ville være en kæmpe regning for sektoren og til staten, hvis det skulle ske, at Aarhus Lokalbank og Vestjysk Bank skulle risikere at falde, så jeg har tillid til, at det skal komme igennem, fortsatte Carsten Andersen på pressemødet.

Tillid til vestjysk ledelse

Carsten Andersen er selv på valg til at blive bestyrelsesformand i den nye fusionerede Vestjysk Bank. Han afviser, at banken trænger til en udskiftning på ledelsesgangen.

- Jeg har stor tillid til Frank Kristensen og tillid til, at han kan fortsætte med at forvalte sit job. Kombinationen af Frank Kristensen og Vagn Thorsager (dir. Aarhus Lokalbank, red.) giver en stærk ledelse, understregede Carsten Andersen i dag.

Alternativet havde været værre

Der er ifølge en analytiker ingen tvivl om, at bankernes fusion er stærkt tilskyndet af både stat og finanssektor. Alternativet ville have været dyrt for både forbrugere og banker.

- Hvis det endte ligesom det gjorde på Mors sidste sommer, ville det betyde, at udlandet igen ville rette fokus mod Danmark og omkostningerne for både forbrugere og resten af sektoren ville stige, lyder vurderingen fra Anders Weihrauch, der er formueforvalter ved Formulepleje i Aarhus.

Han mener desuden, Vestjysk Bank nu har købt sig tid til at sikre likviditet og struktur.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.