Bankforsker: Send en pose penge med Vestjysk Bank

I dag er der generalforsamling i Vestjysk Bank. Det er stadig usikkert, hvad staten har tænkt sig at gøre for at redde banken. Men en bankforsker er ikke i tvivl; sælg hurtigst muligt.

Lars Krull er bankforsker og har fulgt situationen i Vestjysk Bank tæt. Han mener, at staten bør sælge hurtigst muligt.

- Var det mig, der skulle rådgive, så ville jeg sige; få nu bundet en bunke penge i enden af Vestjysk Bank og få den sendt afsted til nogle, der varigt kan drifte den her kundebase, siger Lars Krull.

Ifølge Lars Krull har staten travlt, for banken bliver mindre og mindre værd. Han ser kun en løsning:

- Statens planer bør være at komme af med Vestjysk Bank hurtigst muligt til en køber, der er interesseret i at videreføre hovedparten af de kundeforhold, der er i Vestjysk Bank i dag, mener Lars Krull.

For at rede banken fra konkurs er staten blevet en større og større ejer og har i dag 80 procent af aktierne. Men den situationen er ikke holdbar i længden, da det er konkurrenceforvridende overfor de andre banker.

- Det kan ikke være rigtigt, at staten kan drive pengeinstitut i Vestjylland på kommercielle vilkår, mener bankforskeren.

I efteråret forsøgte staten uden held at få Vestjysk Bank solgt. Finansminister Bjarne Corydon vil i dag ikke give interview om statens planer med Vestjysk Bank.