Bank: Redningsplan lykkedes

Efter en lang og hård vinter for Vestjysk Bank, så skinner solen igen på banken. Vinterens kapitalplan for at få banken på fode igen er nu endelig på plads

Vestjysk Bank går igen mod lysere tider. Den kapitalplan, som banken lavede tilbage i januar, da fusionen med Aarhus Lokalbank var en realitet, er endelig gennemført.

 - Det betyder, at der er ro omkring bankens situation og ro til at arbejde. Kunderne kan være trygge, mere end de måske har været indtil nu. Der har været en fase, hvor kunderne måske har opfattet os som utrygge, men det er forbi nu, siger adm. direktør, Frank Kristensen til TV/MIDT-VEST.

Større styrke

Sidste step i kapitalplanen faldt torsdag på plads. Banken har fået indskudt 200 millioner i ansvarlig lånekapital og solgt for 175 millioner kroner såkaldte sektoraktier til den danske stat. Vigtigst af alt er dog ifølge banken, at Finansielt Stabilitet har givet endeligt tilsagn om individuelle statsgarantier til banken frem til 2016.

 - Det hele tæller med, når vi ser på kapitalgrundlaget, når vi skal låne penge ud. For os betyder det, at bankens kapitalstyrke er forbedret, fortæller bankdirektøren.

Solen skinner igen

Siden de økonomiske problemer for alvor brød igennem, har det været op ad bakke for det vestjyske pengeinstitut. Men stor opbakning fra de lokale kunder og fusionen med Aarhus Lokalbank, der kører planmæssigt, har været med til at sende de vestjyske bankfilialer på ret kurs igen.

 - Det er en solskinsdag i dag for os. Det er helt klart en af de bedre dage, slutter Frank Kristensen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.