Bande forsøgte at smugle 16 millioner cigaretter til Danmark

Politiet har anholdt to mænd i Polen og syv personer i Midt- og Vestjyllands og Østjyllands Politikreds.

Et internationalt smuglernetværk, der har forsøgt at smugle mindst 16 millioner kopicigaretter fra Polen til Danmark, trækker tråde til Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Politiets task force, Særlig Efterforskning Vest, anholdt onsdag syv personer på forskellige adresser i Midt- og Vestjyllands og Østjyllands Politikreds, oplyser Østjyllands Politi. 

Hvor mange af personerne, der kommer fra det midt- og vestjyske og præcist hvor de blev anholdt, ønsker ordensmagten i øjeblikket ikke at oplyse, men seks af de anholdte bliver torsdag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. 

Det sker formentlig bag lukkede døre.

Staten tabte 15-20 millioner
 

Særlig Efterforskning Vest har efterforsket sagen gennem længere tid i et tæt samarbejde med Skat og politiet i Polen, og natten til onsdag blev to polske mænd anholdt i Polen.

- De bliver fundet i besiddelse af tre millioner kopicigaretter, som vi mistænker er på vej til Danmark, siger efterforskningsleder Brian Voss Olsen til Ritzau.

Politiet mener, at den danske statskasse er blevet snydt for et sted mellem 15-20 millioner kroner på grund af bandens aktiviteter. 

- Kopicigaretterne blev indsmuglet med henblik på videredistrubition til et større netværk i Danmark, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De personer, der blev anholdt i Danmark, er i alderen 42 til 54 år.

Politiet vil nu anmode om at få de to anholdte polakker udleveret til Danmark.