Bagmænd i stor skunksag anholdt

Politiet har slået til mod flere skunklaboratorier og anholdt de formodede bagmændene i en stor skunksag.

21 personer er fængslet, efter politiet har efterforsket flere sager om skunklaboratorier. Sagen breder sig over hele Jylland og Fyn, hvor i alt 20 laboratorier er blevet ransaget. I Midt- og Vestjylland har politiet slået til mod fem skunklaboratorier i løbet af det sidste år, og det er oplysninger fra de sager, der nu har gjort, at politiets særlige enhed Task Force Vest har anholdt seks personer, som de mener, er bagmændene bag skunklaboratorierne.

- Det her er en stor sag med rigtig mange laboratorier. Det har været en længerevarende efterforskning med anholdelser og ransagninger, fortæller Kirsten Fischer, der er leder af Task Force Vest.

De seks bagmænd er blevet fremstillet i et grundlovsforhør med dobbelt lukkede døre, hvor de blev fængslet i fire uger. Udover de seks anholdte bagmænd er yderligere 15 personer af vietnamesisk herkomst anholdt.

Samarbejde mellem politikredse

Anholdelserne sker efter et samarbejde mellem politikredsene i hele Jylland og på Fyn, og det er det brede samarbejde, der nu har båret frugt.- Når vi samler en masse efterforskningskræfter på tværs af regionerne, så er vi i stand til at løfte nogle opgaver, der er rimelig tunge, forklarer Michael Kjeldgaard, der er vicepolitiinspektør for Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet har anholdt seks personer, som de formoder er bagmændene bag flere skunklaboratorier her i landsdelen