Badegæster skal tage skraldet

Strandene ved vestkysten er ikke altid så rene, som de burde være. Nu skal badegæsterne blive bedre til at hjælpe kommunerne med at rydde op.

Når strandene er rene kommer der flere turister og dermed flere penge i kassen. Derfor opfordrer kommunerne nu badegæsterne til at blive bedre til at give en hånd med i kampen mod affaldet.

Tag mere skrald med

Med projektet Ren Strand sætter Holstebro Kommune, Lemvig Kommune og den danske afdeling af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO) nu fokus på forurening af stranden og de konsekvenser det har for havmiljøet. En del af projektet er, at badegæsterne skal blive bedre til at rydde op - og tage mere affald med til skraldespanden end de selv bragte til stranden.

Badegæsterne hjælper gerne

I dag var det badegæsterne i Lemvig Kommune, der fik lektier for, og det tyder på, at dagens sommergæsterne hellere end gerne vil tage sin del af skraldet for at holde stranden ren.

- Jeg synes jo det er noget svineri, og jeg hører til dem, som altid sørger for, at få det med som jeg efterlader, siger Mette Larsen.

- Vi samler hellere op, end vi lader noget ligge. Det gør vi generelt, hvor vi går forbi, for vi synes, det er træls at se på, siger Pia Jakobsen. 

I morgen flytter projektet Ren Strand til Thorsminde Strand.

 

 

Strandene langs vestkysten er ikke altid så rene som de burde være. Nu går kommunerne til kamp mod affaldet:

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.