Backgammonspillere fra hele landet samlet til dyst helt ude i Hampen

Første organiserede turnering for backgammonspillere siden nedlukning er denne weekend løbet af stablen i Hampen.

Turneringsleder Lars-Henrik Baun håber, at turneringer som den i Hampen kan lokke flere backgammonspillere ind i foreningen.
Turneringsleder Lars-Henrik Baun håber, at turneringer som den i Hampen kan lokke flere backgammonspillere ind i foreningen.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Der er blevet kastet terninger og rykket brikker på livet løs. Backgammonspillere fra hele landet har denne weekend været samlet til Hampen Open. Et længe ventet arrangement for backgammon-entusiaster.

- Det er dejligt at være i gang. Og det er jo faktisk den første deciderede turnering efter genåbningen inden for backgammonverdenen overhovedet, siger Lars-Henrik Baun, der er turneringsleder.

Turneringen er for medlemmer af Dansk Backgammon Forbund, og arrangøren er glad for at få lokket spillerne vest for Storebælt.

- Vi er ikke så gode til at arrangere turneringer i det jyske i forhold til længere østpå, så det vil vi forsøge at lave om på ved at arrangere det her – helt ude i Hampen, siger Lars-Henrik Baun.

Han håber på, at turneringen betyder, at de kan rekruttere flere folk til spillet.

- Der er rigtig mange, der spiller backgammon på caféer langs åen i Aarhus eller i gågaden i Herning. Men at få organiseret dem, det er utroligt svært, siger han.

Det sociale er vigtigt

En af dem, der håber på at kunne spille sig til den helt store guldmedalje, er Jørgen Mohr Poulsen. Han blev Europamester i Speedbackgammon i 2017, og han er glad for endelig at være tilbage – både på grund af spillet, men også det sociale.

- Det har kriblet rigtig meget i fingrene efter at få lov til at slå og få lov til at snakke og fortælle løgnehistorier og hygge sig med folk, man ikke har set rigtig længe, siger Jørgen Mohr Poulsen.

Jørgen Mohr Poulsen havde glædet sig til at se de andre backgammonspillere igen.
Jørgen Mohr Poulsen havde glædet sig til at se de andre backgammonspillere igen.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

I dag er der rig mulighed for at spille det mere end 5000 år gamle spil på nettet. Men det er nu noget andet at kunne se sin modstander i øjnene, mener turneringleder Lars-Henrik Baun.

- Mange vil jo mene, mig selv inklusiv, at det, at du sidder og spiller live og møder andre mennesker, det er en dimension af det. Og den del har du ikke på nettet. Det er det sociale element i at komme ud og møde andre mennesker, siger han.