Avis: Regeringen er parat til at skære i erhvervsstøtte

Ifølge minister er der rimelighed i, at erhvervslivet skal være med til at betale for at omlægge PSO-afgiften.

I stedet for at lade skatteyderne betale hele regningen for at omlægge PSO-afgiften overvejer regeringen at lade erhvervslivet betale en del af kagen ved at skære i erhvervsstøtten.
    
Det sagde klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) fredag, da han i Odense holdt en tale for flere gartneriejere, skriver Børsen.
    
- Når man med den ene hånd giver så stor en lettelse til erhvervslivet i størrelsesordenen fire milliarder kroner, som er den andel af PSO'en, der stammer fra private virksomheder, så vil der også være en vis rimelighed i, hvis der er nogle tilskudsordninger, som erhvervslivet får, som man kan reducere, sagde han ifølge Børsen.
    
PSO-afgiften, der er med til at finansiere den grønne omstilling, bliver i dag opkrævet via elregningen. Regeringen har hidtil lagt op til at finde pengene ved at hæve bundskatten for alle danskere.
    
Manøvren har et prisskilt på cirka 3,8 milliarder kroner. Til sammenligning løber den statslige støtte til erhvervslivet ifølge Børsen op i 25,8 milliarder kroner årligt.
    
I talen i Odense sagde Lars Christian Lilleholt, at regeringen "arbejder med et katalog af mulige besparelser", skriver Børsen.
    
Hverken han, erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) eller finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ønsker at uddybe eller kommentere over for Børsen, om regeringen agter at sløjfe en del af støtten til erhvervslivet.
    
Det er EU-Kommissionen, der har givet den danske regering en frist til 1. januar 2017 til at ændre eller afskaffe PSO-afgiften.
    
EU-Kommissionen mener, at PSO-afgiften er traktatstridig, fordi den også pålægges udenlandske selskaber, som ikke nyder godt af støtten til grøn omstilling i Danmark.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.