Asfaltarbejder: Vi vil også gerne hele hjem fra arbejde

'Pas på min far'. Ny omgang med kampagne, der skal gøre bilisterne mere opmærksomme i trafikken omkring vejarbejder.

Der sker stadigvæk alt for mange alvorlige trafikulykker på strækninger med vejarbejde.

Det er farligt at opholde sig og arbejde i nærheden af vejarbejde. Alene i 2016 skete 240 trafikulykker ved vejarbejder med tre dræbte og 36 alvorligt tilskadekomne til følge. 3F og Asfaltindustrien går nu sammen i ny kampagne, der skal få bilisterne til at sænke farten ved vejarbejder.  

Det må også være fair, at vi kommer hele hjem

John Jensen, formand, Asfaltarbejder NCC

- Der er jo lige nogle enkelte, der måske lige glemmer det. De har måske gang i nogle andre ting end at køre bil, siger John Jensen, vejformand ved NCC. 

John Jensen og kollegaerne arbejder lige nu syd for Herning med motorvejsbyggeriet. Han har flere gange selv oplevet farlige situationer, i sit arbejde på vejene.

Læs også Flere alvorligt kvæstet efter ulykke ved motorvejsbyggeri

- Jeg har en i baghovedet, hvor det gik galt med en chauffør (en kollega red.). Han blev kørt ned. Det var en lille uopmærksomhed fra hans side, og nogle trafikanter, der kørte alt for stærkt, i et meget afspærret område. Det gik galt, siger John Jensen.

Selv om der er sket et lille fald i antallet af ulykker omkring vejarbejder i årene 2012-2016, så mener Vejdirektoratet, 3F og asfaltarbejderne, at der er alt for mange ulykker. Kilde: Vejdirektoratet. Foto: Vejdirektoratet

Mange af John Jensens kollegaer har lignende historier lagret under sikkerhedshjelmen. Hver anden asfaltarbejder mener, at bilisternes adfærd er blevet værre de seneste år. Derfor er Asfaltindustrien og 3F for anden gang gået sammen om kampagnen 'Pas på min far'. 

- Det er vel fair, at vi også kommer hele hjem fra arbejde, siger John Jensen.  Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

Over alt på vejene er bilister i den seneste uge blevet mødt med skilte med teksten "Pas på min far". Målet er, at bilisterne skal sætte farten ned, når vi kører forbi et område med vejarbejde. Der er plads til forbedring, mener John Jensen, der opfordrer bilisterne til at koncentrere sig om trafikken og hastigheden, når de kører bil.  

- Vi er faktisk en hel masse, der står tidligt op hver eneste dag for at lave nogle rigtig gode veje til bilisterne. Så må det også være fair, at vi kommer hele hjem, siger John Jensen.  

Det er ikke uden risiko, at arbejde på vejene. Siden 2012 har 17 mennesker mistet livet i ulykker ved vejarbejder. Kilde: Vejdirektoratet. Foto: Vejdirektoratet

02:29 Luk video