Arriva skal også fremover stå for togtrafikken i Midt- og Vestjylland

Arriva har sikret sig den midt- og vestjyske togtrafik frem til 2028. Det har Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i dag besluttet.

Minimum de næste 10 år kommer Arriva til at fortsætte marchen på de midt- og vestjyske togskinner. Det har Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i dag besluttet.

quoteJeg forventer, at Arriva vil fortsætte den udvikling og levere høj service og punktlige tog i den kommende kontraktperiode.

Ole Birk Olesen, Transport-, Bygnings- og Boligminister

Arrivas bud lyder på 1,6 milliarder kroner i det bud, der sikrer dem togtrafikken frem til den 9. december 2028.

- Jeg forventer, at Arriva vil fortsætte den udvikling og levere høj service og punktlige tog i den kommende kontraktperiode, siger transportminister Ole Birk Olesen om aftalen.

Ministeriet har modtaget tre tilbud. Arrivas tilbud på de 1,6 milliarder kroner giver ministeriet en besparelse på godt 30 procent for hver kørt kilometer sammenlignet med den nuværende kontrakt med Arriva Tog A/S.

Aftalen er et resultat af den politiske aftale om merudbud af togtrafikken. Det er en aftale, som regeringen har indgået med opbakning fra DF, S, RV, ALT og SF.

- Vores erfaringer med udbud af den midt- og vestjyske togtrafik viser, at det giver god mening for passagererne og skatteyderne at konkurrenceudsætte togtrafik. I de to første kontraktperioder har vi fået billigere og mere punktlig togtrafik med et højt serviceniveau til passagererne, fortæller Ole Birk Olesen. 

Aftalen indeholder en mulighed for op til to års forlængelse. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.