Årets sportsnavn: Flere midt- og vestjyske sportsfolk kæmper om pris

Pernille Harder, Michael Valgren og danseparret Bjørn Bitsch og Ashli Williamson er med i kampen om at blive Årets Sportsnavn 2018.

Foto: JURE MAKOVEC/AFP / Ritzau Scanpix

Når DR1 den 5. januar blænder op for 'Sport 2018', så er aftenens hovedpris Årets Sportsnavn, som uddeles af Jyllands-Posten og DIF. 15 kandidater er nomineret, og de repræsenterer 14 forskellige sportsgrene.

Læs også Dansk par danser sig til syvende VM-guldmedalje

- Årets Sportsnavn er den pris, som vi i al beskedenhed kalder Danmarks mest prestigefyldte idrætspris. Det gør vi, fordi det kun er de allerypperste danske sportsstjerner - på tværs af sportsgrene - som når gennem nåleøjet og nomineres til prisen. De 15 kandidater skal derfor se det som et stort skulderklap at være blevet nomineret, for de har alle begejstret danskerne med fornemme sportspræstationer i 2018, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og med i den priskomité, som udvælger Årets Sportsnavn 2018.

Årets Sportsnavn er den pris, som vi i al beskedenhed kalder Danmarks mest prestigefyldte idrætspris

Morten Mølholm Hansen, dadministrerende direktør, DIF

Den 15. december bliver feltet skåret ned til tre finalister, og vinderen findes på sportsgallaen i Herning den 5. januar.
    
- Jeg er meget glad for, at årets kandidatfelt tæller atleter fra hele 14 sportsgrene. Det viser den store mangfoldighed, der er i dansk eliteidræt og understreger, at elite- og talentarbejdet trives i forbundene og Team Danmark, siger Morten Mølholm Hansen og fortsætter:

Læs også Valgren hjalp Cort til Tour-triumf: - Som at stjæle slik fra pattebørn

    
- Det er også bemærkelsesværdigt, hvor meget de danske elitekvinder rykker i disse år. Til OL i Rio i 2016 førte de danske kvinder an, og den linje ser ud til at fortsætte med en klar overvægt af kvinder på kandidatlisten til at blive Årets Sportsnavn 2018.

Og de nominerede er...

  

*Amalie Didriksen, banecykling
    
*Annika Langvad, mountainbike
    
*Ashli Williamson og Bjørn Bitsch, sportsdans
    
*Caroline Wozniacki, tennis
    
*Cathrine Dufour, dressur
    
*Emma Aastrand, Jørgensen, kajak
    
*Helle Frederiksen, triatlon
    
*Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, badminton
    
*Lars Eller, ishockey
    
*Magnus Cort, landevejscykling
    
*Maja Alm, orienteringsløb
    
*Michael Valgren, landevejscykling
    
*Pernille Harder, fodbold
    
*Stinna Tange Kaastrup, paradressur
    
*Thorbjørn Olesen, golf