Aprils sidste uge bliver en blæsende og våd fornøjelse

Det gode forårsvejr lader vente på sig. Ugen starter med vindstød af stormstyrke i Nordvestjylland.

Kalenderbladet fortæller os, at sommeren og de varme solstråler snart burde være på vej. For den kommende uge er den sidste i april, og derfor burde den kolde vinter være forbi. Men vejret i uge 17 kommer formentlig ikke til at bringe mange forårskåde smil frem. Mandag starter som en våd, skyet og særdeles blæsende fornøjelse. I løbet af dagen klarer vejret op i det meste af landet, men så er det, at vinden tager over. I hele landet vil de seks til ti grader føles kolde, fordi blæsten, der indeholder vindstød op til kuling, føles kold.

Specielt i Nordvestjylland er der grund til at være opmærksom på vejrsituationen, hvor der kan forekomme vindstød af stormstyrke.

- Der vil komme en del vind, og nogle af vindstødene vil være op til stormstyrke. Men der er ikke tale om en decideret storm, for middelvinden bliver ikke storm, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Mette Wagner.

Kolde nætter

Natten mellem mandag og tirsdag bliver særdeles kold, hvor der er mulighed for frostgrader. Tirsdag bliver ligeledes en kold fornøjelse med temperaturer på fem til otte grader. I begyndelsen af tirsdagen vil solen vise sine stråler, men op ad dagen kommer der igen skyer over landet, ligesom der ventes nedbør i form af regn og hagl.

- Det varme forårsvejr lader i den grad vente på sig, specielt når man tænker på, at vi i starten af april havde helt op til 18 grader, men det bliver altså heller ikke i denne uge, at vi for alvor får varmen at føle, siger Mette Wagner.

Onsdag og torsdag vil vejrforholdene være nogenlunde identiske med de to første dage på ugen, bortset fra at temperaturerne stiger et par grader. Derudover bliver dagene mindre blæsende. Hvis man for alvor skal glæde sig over noget i en april-tvivlsom vejrudsigt, så er det uden tvivl, at weekendens vejr ser ud til at blive en del bedre end ugens først fem dage.

/ritzau/