App skal sikre hurtig oprydning på vejene

En opdatering af Trafikinfo-app'en til smartphones gør det nemmere for trafikanter at sende Vejdirektoratet i retning af farligt gods på kørebanen.

Nu bliver det nemmere at sende Vejdirektoratet i den rigtige retning, når der skal ryddes op efter sofaer, juletræer eller andet tabt gods på kørebanen.
    
Vejdirektoratet har nemlig opdateret sin app "Trafikinfo" med en ny funktion, som med få tryk gør det muligt at ringe op til Vejdirektoratets trafikcenter og samtidig sende trafikantens egne gps-koordinater og kørselsretning.
    
- Trafikanterne er ofte de bedste til hurtigt at opdage, når der opstår behov for at rykke ud og rydde op. Og vælger trafikanterne at give besked via app'en, ved vi nu også præcist, hvor vi skal køre hen, siger Stine Bendsen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.
    
For selv om Vejdirektoratet overvåger statsvejene i døgndrift alle årets dage, er der stadig brug for alt den hjælp, som trafikanterne kan give, siger Stine Bendsen.
    
 Og det er en rigtig god idé at reagere, hvis man opdager en farlig genstand, siger dokumentationskonsulent hos Rådet for Sikker Trafik Jesper Hemmingsen.
    
- Tabt gods på vejen udgør bestemt en risiko, da bilisterne både kan køre ind i det og komme til skade, eller måske ubevidst trække uden om og dermed risikere at køre over i den modsatte vejbane. Så det er vigtigt, at der bliver ryddet op hurtigt, hvis der opstår en farlig situation, siger Jesper Hemmingsen.
    
I samarbejde med Danmarks Radio råder Vejdirektoratet i dag over et korps af flere tusinde vej- og trafikrapportører, som melder om farlige situationer i trafikken.
    
Derfor er det ifølge Jesper Hemmingsen positivt, at Vejdirektoratet med den opdaterede app får mulighed for at øge antallet af meldinger fra trafikanterne.
    
Men selv om det er blevet nemmere at slå alarm, frygter Stine Bendsen ikke, at Vejdirektoratet vil drukne i henvendelser.
    
- Det er kun farlige situationer på statsvejnettet, trafikanterne skal melde ind om. Er man i tvivl, anbefaler vi at ringe alligevel. Lige nu er vores håb dog bare, at trafikanterne vil tage app'en til sig, siger hun.
    
/ritzau/

I oktober sidste år kunne vi her på TV MIDTVEST fortælle, at antallet er oprydninger efter tabt gods er stigende. Du kan se indslaget her: 

Flere taber ting på blandt andet motorveje. Det kan være farligt for de øvrige trafikanter, og Vejdirektoratet råder folk til at spænde tingene ekstra godt fast i efterårsblæsten.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.