Apoteker klar til at udskrive recepter – men læger frygter for patienters sikkerhed

​Apotekerforeningen er klar til at gøre det lettere for patienter at få udleveret receptpligtig medicin, mens lægernes forening er bange for, det kommer til at gå ud over patienternes sikkerhed.

Fremover kan du måske få fornyet din recept på apoteket, når du skal hente medicin, som du i forvejen er vant til at bruge.

quoteJeg er bange for, at vi kan ende med ikke at passe ordentligt på patienterne.

Henrik Kise, næstformand i lægeforeningen PLO i Midtjylland.

I hvert fald er det, hvad sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) lægger op til i et nyt forslag, der kan give farmaceuter lov til at ordinere lægemidler ude på apotekerne, hvis patienternes recepter skulle være udløbet.

Det er et forslag, man hilser velkommen hos Midtjyllands apotekerforening.

- Vi ved, hvordan lægemidlerne virker, hvad de kan, og hvad de bruges til. Så jeg mener godt, vi kan klare den opgave, siger Grethe Arvesen, der er formand i den midtjyske apotekerforening.

- Samfundet kan spare nogle opkald til lægerne, så de ikke bliver belastet af receptfornyelser.

Er det et problem?

- Det mener jeg, det er, lyder meldingen.

Uenige læger: Handler om patienternes sikkerhed

Hos lægeforeningen PLO er man dog ikke lige så begejstrede for det nye forslag.

- Vi går altid ind for at gøre det bedst muligt og nemmest muligt for patienterne. Men jeg synes ikke, man skal gå ind og lave et system om, som er der i forvejen. Hvis man skal lave et system om, så skal det i hvert fald være bedre, end det har været tidligere, siger næstformand for PLO i Midtjylland, Henrik Kise.

-  Hvis jeg som læge vurderer, at en patient har brug for at få en recept på fire gange, så er det meget naturligt, at patienten kommer forbi lægen igen, når den er udløbet for at tjekke op på, om der er ændringer i situationen, så vi undgår, at der bliver fejlmedicineret.

- Jeg er bange for, at vi kan ende med ikke at passe ordentligt på patienterne, siger Henrik Kise.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.