Antallet af røverier er halveret på ti år

Strengere straffe, mere overvågning og færre kontanter har ifølge politiet været med til at nedsætte antallet af røverier.

I Midt- og Vestjyllands politikreds er antallet af røverier mere end halveret på ti år. Det viser en opgørelse fra Midt- og Vestjyllands Politi.

quoteDer er færre kontanter i omløb, der er kommet nogle strengere straffe, der er kommet tidslåse, og der er kommet mere overvågning. Det gør, at opdagelsesrisikoen er steget, og udbyttet er faldet.

Claus Hilborg, Chefpolitiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi

Årsagen skal blandt andet findes i de teknologiske tiltag, som flere forretninger har taget. Det mener chefpolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi Claus Hilborg.

- Der er færre kontanter i omløb, der er kommet nogle strengere straffe, der er kommet tidslåse, og der er kommet mere overvågning. Det gør, at opdagelsesrisikoen er steget, og udbyttet er faldet, fortæller han.

142 røverier blev i 2008 begået i Midt- og Vestjylland. I 2018 var det tal skrumpet til 66. Hos Midt- og Vestjyllands Politi oplever man, at det i særlig grad er i pengeinstitutter og i forretninger, hvor antallet af røverier falder.

Det betyder dog ikke, at mængden af kriminalitet nødvendigvis også er faldet. 

- Vi ser, at det flytter sig mere og mere over på nettet. Vi ser, at databedrageri og den slags kriminalitet stiger voldsomt. Det betyder, at vi må omprioritere vores ressourcer. Vi er nødt til at se mere på cyberkriminalitet og økonomisk kriminalitet, for når det falder det ene sted og stiger det andet sted, så må vi jo også flytte personale derover, hvor kriminaliteten er i vækst, fortæller Claus Hilborg.