Antallet af forladte killinger fordoblet - internater fyldt til bristepunktet

Dyrenes Beskyttelse skriver, at dets internater sidder på 1400 forladte killinger allerede tidligt i sæsonen.

Arkivfoto. Richard Sylvestersen/Ritzau Scanpix

Dyrenes Beskyttelses internater har lige nu omkring 1400 forladte killinger. Det er dobbelt så mange som sidste år på samme tidspunkt.

Læs også Internater bliver overrendt: Ejere af bortløbne katte kan miste retten til deres kæledyr

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse torsdag morgen.

- Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer, men i år sprænger alle rammer!

- Vores internater er fyldt til bristepunktet og vores personale ligger vandret for at kunne følge med, skriver Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, i meddelelsen.

Antallet er markant stigende

Et stigende antal uønskede killinger kommer til verden hvert år, men det kunne undgås, hvis katteejere fik steriliseret eller kastreret deres katte.

Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse

Højsæsonen for killinger er lige startet, hvilket altid giver flere forladte killinger hos Dyrenes Beskyttelse. Men i år er antallet altså markant stigende. På samme tidspunkt sidste år var der ifølge foreningen 716 killinger på dets internater.

- Et stigende antal uønskede killinger kommer til verden hvert år, men det kunne undgås, hvis katteejere fik steriliseret eller kastreret deres katte.

- Men det indser de først, når det er for sent, og katten er drægtig. Vi ser det desværre år efter år, skriver Jens Jokumsen.

Førte til debat i Folketinget

Antallet at herreløse katte var i slutningen af maj et politisk debatemne. Dansk Folkeparti har længe ønsket en betydeligt strammere lovgivning, så der er lovpligtigt mærkning af katte.

Partiet havde et beslutningsforslag klar i Folketinget, men kort før kom fødevareminister Mogens Jensen (S) med sit eget forslag til stramninger.

Det indeholdt dog ikke lovpligtig mærkning, da et sådan krav kan gøre en løs kat til en politiforretning.

- Hvis ikke der bliver et lovkrav, så bliver det ikke til noget med mærkning. Ministerens forslag virker ikke. Vi har prøvet.

- Der skal lovgivning til, ellers står vi bare igen om et stykke tid, og så er der ikke sket noget. Det er umådeligt svagt af ministeren, sagde Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard på det tidspunkt.

01:59

Et sammenfald af begivenheder har ført til et kæmpe boom i antallet af herreløse kattekillinger

Luk video