Annette Lind: Konfirmationsforberedelsen er op til den enkelte skole

​Folkekirken ønsker, at konfirmationsforberedelsen skal tilbage i skoletiden. Det er op til den enkelte skole, mener undervisningensordfører fra socialdemokraterne.

Sidste år faldt andelen af unge der blev konfirmeret i folkekirken i Viborg med 4,5 procent, svarende til cirka 2000 personer.

Det har nu fået kirken til at rette sit kritiske blik med folkeskolereformens lange dage, som de mener får de unge til at vælge konfirmationsforberedelsen fra.

- Skolereformen har fyldt så meget i de unges verden, at hvis der skulle skæres noget fra, så blev det konfirmationsforberedelsen, som mange steder blev placeret udenfor skoletiden, fortæller leder af Folkekirkens Konfirmandcenter, Finn Andsbjerg.

Det er undervisningsordfører fra Socialdemokraterne, Annette Lind, ikke nødvendigvis enig i.

- Jeg synes, man skal passe på med at give folkeskolereformen hele skylden. Det er helt frit for skolerne at vælge, om man vil have konfirmationsforberedelse i skoletiden, og det synes jeg er fint, siger hun.

Ikke skolens kerneopgave

Annette Lind er ikke imod konfirmation, men hun mener heller ikke, at det er en politisk opgave at få eleverne til konfirmationsforberedelse i skoletiden.

- Jeg synes, at konfirmation er en god tradition, og vi gør det også i min familie. Men det er nu engang sådan, at det ikke er folkeskolens vigtigste kerneopgave. Det er helt frit for skolerne at vælge, om de vil have undervisningen i skoletiden eller ej, forklarer hun.

Hun fornemmer heller ikke, at der fra skolerne i vores område er modvilje omkring at rykke konfirmationsforberedelsen ind i skoletiden.

- I vores område fornemmer jeg, at skolen gerne vil. Der er også typisk tradition for mange konfirmationer her, uddyber hun.

I Viborg kører der i øjeblikket en forsøgsordning, hvor flere skoler netop har taget konfirmationsundervisningen ind i skoletiden. Det håber biskop Henrik Stubkjær vil rette op på et fald på 4,5 procent konfirmander sidste år i forhold til året før.

- Nogle gange er det morgentimer. Andre gange er det hele temadage, og det har igen åbnet muligheden, så jeg er meget sikker på, at vi vil se en stigning i 2017, fortæller han.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.