Anholdt med bilen fuld af tyvekoster

To unge mænd blev natten til onsdag anholdt i Ørum og sigtet for indbrud i Viborg. Politiet efterforsker nu, om de står bag flere indbrud.

To unge mænd blev i nat anholdt i Ørum og sigtet for indbrud i Viborg. Politiet efterforsker nu, om de står bag flere indbrud.

En patrulje spottede natten til onsdag de to unge mænd, der kørte i en mørk bil på hovedvej 16 fra Viborg mod Randers. Ved et rutinetjek stod det klart, at de to var ude på alt andet end en uskyldig køretur.

- Da patruljen stopper de to, så finder de både et koben med hvidt maling på og en lang række tyvekoster i bilen. Samtidig viser det sig, at de to mænd er ganske kendte af politiet, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt - og Vestjyllands Politi.

Kendte indbrudstyve

De to mænd, der begge er fra Hobro-egnen, er trods deres unge alder på 21 og 23 år særdeles godt kendt af politiet. De har således en lang række lovovertrædelser på samvittigheden, herunder flere indbrud begået i både private hjem, biler og virksomheder.

Og også denne gang bliver det svært for de to at løbe fra deres ugerninger. Patruljen finder nemlig blandt andet både Playstation, smykker, solbriller, Dolce & Gabbana ur og en iPhone i bilen, da de stopper de to mænd på landevej 16 ved Ørum, efter at have fulgt de to hele vejen fra Viborg. Og de to unge mænd bliver derfor klokken 04.18 anholdt og sigtet for indbrud.

Erkender indbrud i Viborg

De erkender at have begået et indbrud i den østlige del af Viborg på Skaldehøjvej, men politiet vil ikke afvise, at de to unge mænd kunne stå bag flere indbrud.

- Nu skal den nærmere efterforskning vise, om vi kan kæde de to sammen med flere indbrud. Det er jo nærliggende at tro, at de på deres vej fra Hobro har været omkring flere byer end Viborg, siger vagtchefen.

Politiet har blandt andet kig på et indbrud i Aars i Nordjylland begået blot nogle timer før anholdelsen i Ørum. Her har vidner netop set to unge mænd i en mørk bil køre fra stedet.

- Og når vi så anholder netop to unge mænd i en mørk bil fuld af tyvekoster, ja så er det jo nærliggende at tro, at de har været i gang flere steder, så det skal vi nu have undersøgt.

De to mænd vil i første omgang blive afhørt i løbet af onsdag formiddag.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.