Andreas Steenbergs Facebook hacket

Ukendte gerningsmænd har hacket den Radikale politiker Andreas Steenbergs Facebook og slettet mange af hans følgere. – Det er et stort tilbageslag, siger han.

I dag har politikere mulighed for at nå deres vælgere på en helt ny måde end tidligere. De sociale medier er gennem de seneste år blevet et af de vigtigste kommunikationsmidler for politikere, fordi de online kan komme i direkte kontakt med store dele af befolkningen.

Derfor gør det ekstra ondt, når hackere angriber politikeres profiler på de sociale medier. I begyndelsen af marts skete det for den Radikale politiker Andreas Steenberg, hvor ukendte hackere overtog hans Facebook-side.

quoteI alt 75 procent af alle mine følgere blev slettet

Andreas Steenberg, medlem af Folketinget for De Radikale

- Kriminelle bagmænd gik ind og tog kontrollen over min Facebook-side, og de efterfølgende dage forsvandt mange af mine følgere. I alt 75 procent af alle mine følgere blev slettet, siger Andreas Steenberg til TV MIDTVEST.

Alvorlige konsekvenser

Under hacker-angrebet mistede den Radikale politiker 3.600 følgere, og alle opslag på hans side blev slettet.

- Jeg er jo rigtig træt af at, at der blandt andet er blevet slettet 2.500 følgere fra Midt- og Vestjylland. Det betyder, at jeg får sværere ved at nå ud til vælgerne, og det kan jo få alvorlige konsekvenser, siger Andreas Steenberg.

Han håber, at han inden næste Folketingsvalg kan nå at genopbygge sin følgerskare, der inden angrebet var på mere end 4.800.

Også den Radikale politiker Sofie Carsten Nielsen og Venstre-manden Jan E. Jørgensen blev på samme tid udsat for lignende hacker-angreb. Alligevel afviser Andreas Steenberg, at der er tale om et politisk motiveret angreb.

- Jeg har fået det indtryk fra politiet, at det ikke har noget med politik at gøre, så det vælger jeg at stole på, siger han.