Andreas Steenberg vil have større fokus på trafiksikkerhed: - Det er trist, og det er utrygt

Meldingen kommer efter, at foreløbige tal fra Vejdirektoratet viser, at der er sket en stigning i antallet af personer, der bliver dræbt i trafikken.

Det går den forkerte vej.

Antallet af dræbte i trafikken stiger stadig, selvom både politiet og vejmyndighederne har ydet en stor indsats for at få knækket kurven.

Det viser foreløbige tal fra Vejdirektoratet for 2019.

205 personer mistede livet i trafikken herhjemme sidste år. I Region Midtjylland var der i årets første 10 måneder 39 trafikdræbte - det er én færre end året før, men tallet er stadig alt for højt, vurderer politiet.

Andreas Steenberg (R ) er formand for Færdselssikkerhedskommissionen og valgt til Folketinget i Vestjyllands Storkreds. Han mener, det er et område, der skal meget større politisk fokus på.

- Jeg synes, det er trist, og det gør mig utryg, at antallet af folk, der dør i trafikken, stiger. Det sker jo blandt andet på landevejene – også i Midt- og Vestjylland, siger han.

Mobiltelefoner og fart

Andreas Steenberg vurderer, at der er to store årsager til, at tallene stiger.

- Den ene er, at folk sidder med deres mobiltelefoner, den anden er, at folk kører for stærkt. Kombinationen af de to ting gør, at folk kører galt, siger han.

Færdselssikkerhedskommissionen består blandt andet af Andreas Steenberg (R ), Kristian Pihl Lorentzen (V) og transportminister Benny Engelbrecht (S).

- Sammen med andre gode kræfter vil vi tre gå i gang med arbejdet med det her. Vi skal ikke acceptere, at tallene stiger sådan, siger Andreas Steenberg.

Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi, er absolut heller ikke glad for at se, at antallet af personer, der bliver dræbt i trafikken, stiger.  

Han peger på, at det har en forebyggende effekt, at politiet er til stede på vejene.

- Vi ved, hvor vigtigt det er, og jeg håber, at vi stadigvæk kan være der i lige så høj grad som tidligere og måske endda også udbygge vores kontrol på vejene, siger han.

Andreas Steenberg fortæller, at politiet vil få flere midler i politiforliget.

- Og jeg håber, at politiet får lov til at bruge nogle af de ekstra ressourcer på det her, for det går den forkerte vej, siger han.

Færdselssikkerhedskommissionen består af repræsentanter fra politiske partier, myndigheder, organisationer og sagkyndige.

Kommissionen opgave er blandt andet at komme med forslag til færdselssikkerhedsmæssige initiativer, der kan nedbringe antallet af trafikulykker


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.