Andelen af positive coronaprøver er den laveste siden september

De seneste otte dage har positivprocenten for coronatest foretaget af det offentlige ligget på under 1,00.

Det seneste døgn er der registeret 879 positive svar i de 144.510 coronaprøver, der er blevet foretaget af det offentlige rundt om i landet.

Det viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut (SSI) lørdag.

Andelen af positive svar i forhold til antallet af prøver - også kendt som positivprocenten - ligger på 0,61 procent. Det er det laveste siden starten af september sidste år.

Positivprocenten har i nu otte dage ligget under 1,00 procent.

Det hører med til historien, at coronatest foretaget af private udbydere ikke er en del af tallene fra SSI. De fire private udbydere har tidligere lørdag oplyst, at de i løbet af fredag registrerede 108 smittetilfælde i 34.575 lyntest.

Også for lyntest har positivprocenten været faldende på det seneste. Fredag gav 0,31 procent af lyntestene et positivt svar. Det er det laveste i den halvanden måneds tid, hvor private udbydere har foretaget lyntest på statens regning.

Den seneste opdatering fra SSI viser, at antallet af patienter, der er indlagt på landets hospitaler med coronavirus, er faldet med 42 til i alt 703. Det er det laveste siden kort før jul sidste år.

Ud af de 703 patienter, der er indlagt med corona, er 125 på intensivafdeling, og af dem får 85 hjælp fra en respirator.

Der er registreret 28 nye dødsfald blandt coronasmittede. Dermed er i alt 1969 døde med virusset siden marts sidste år.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.